Skip to main content

Tijd voor actie

De A-ploeg is een ondernemersprogramma voor landbouwers uit de omgeving van de stad Antwerpen. We willen boeren versterken in hun ondernemerschap en hen weerbaar maken voor een duurzame toekomst. Dat doen we door hen aan geïnteresseerde ondernemers uit de stad voor te stellen en deuren te openen voor samenwerking.

Concreet selecteerden we 3 mooie opportuniteiten waarmee landbouwers hun producten kunnen vermarkten in de stad. Op deze pagina stellen we ze kort aan je voor.

3 opportuniteiten, speciaal voor jou

De boeren en ondernemers die in 2020 en 2021 deelnamen aan de A-ploeg brachten 3 innovatieve opportuniteiten aan het licht om lokale landbouwproducten te vermarkten in Antwerpen stad. Daarmee gaan we nu intensiever aan de slag.

Hoevewinkel, waar ook iets te beleven valt

Lokale producten shoppen midden in het Antwerpse stadscentrum terwijl je ondergedompeld wordt in de sfeer van het boerenleven. Dat kan toch alleen maar een meerwaarde zijn voor de inwoners van Antwerpen én voor de boeren die meewerken aan dit innovatieve project.

PAKT platform

PAKT is een (online) platform dat producten van boeren uit de omgeving aanbiedt aan de Antwerpse horeca. Op dit moment bestaat het PAKT-aanbod enkel uit groenten. Maar het platform heeft veel potentieel. Daarom wil PAKT groeien en een uitgebreider gamma aanbieden aan hun horecaklanten. De zoektocht naar aanvullende verse producten is dus geopend …

Lokaalmarkt

Lokaalmarkt organiseert in verschillende regio’s (overdekte) boerenmarkten. Antwerpen was daar niet bij. Tot nu! Momenteel is Lokaalmarkt druk in de weer om hun concept uit te rollen naar Antwerpen. In Deurne werd zelfs al een eerste gezellige locatie vastgelegd. Nu nog extra boeren en producten om van dit initiatief een succes te maken.

Plan van aanpak

Om elk project concreet te ondersteunen, werkten we een actietraject uit. Zo willen we de bestaande marktopportuniteiten koppelen aan onze A-ploeg en tot nieuwe verdienmodellen komen die onze deelnemers een duurzaam rendement kunnen opleveren.
Augustus 2021
We stellen enkele clusters samen van boeren die met elkaar willen samenwerken rond een specifieke opportuniteit.
September 2021
We gaan op zoek naar andere boerenondernemers die in een cluster willen instappen en mee willen werken rond een gekozen project.
Najaar 2021 - 2022
We analyseren de projectideeën en vragen om feedback van onze boeren. We werken samen toe naar een businessplan en schakelen hiervoor echte experten in.

Laat je omringen

Wil je actie ondernemen en meewerken aan één of meerdere projecten? Onze matchmakers staan voor je klaar. Ze beantwoorden je vragen en bekijken hoe jouw bedrijf in de A-ploeg puzzel past.

Als je deelneemt aan de A-ploeg nodigen we je bovendien uit voor verschillende leerrijke events en brengen we je in contact met ons netwerk van experten. Zij zullen ook een essentiële rol spelen bij het uitrollen van de projecten.

Matchmakers

Laura van Selm

Hélène Janssens

Expertennetwerk

   • Yvonne Faber (Foodhub)
   • Bart Thoelen (Steunpunt Korte Keten)
   • Marijke Van Ranst (Bioforum)
   • Nele Lauwers (Boerenbond)
   • Merel Mancel(Zuidrand)
   • Sara Landuydt (Antwerp Powered by Creatives)
   • Ruben Boonen (Provincie Antwerpen)
   • Caroline Huyghe (Rikolto)
   • Jim Nkolo (Start-it)
   • Karl Magnus (PROEF)
   • Johanna Goyvaerts (Alle dagen honger)
   • Jasmien Hillen (CSA-Netwerk)
   • Tessa Avermate (Universiteit Leuven)

Neem contact op
0492 64 62 59
helene.janssens@me.com

Word lid van onze Facebookgroep!