Saeftingerhof portrait

Saeftingherhof

Geert & Kris

Kieldrecht
Vleesvee (Belgisch wit-blauw pré-salé)

Particuliere klanten voor het Saeftingervlees | Een groot, sterk netwerk | Slagers die volledige runderen willen aankopen | Slagers die het Saeftingervlees willen verkopen in de stad

Het landbouwverhaal van Geert en Kris start in 1991: bij toeval kregen ze de zorg over een pasgeboren kalfje. Een vlammetje van liefde voor de boerenstiel flakkerde op. Zo fel zelfs, dat ze niet veel later een eigen boerderij kochten waar ze ondertussen maar liefst 90 koeien van het Belgisch wit-blauwe ras houden.

Hun dieren grazen 6 maanden per jaar op het unieke landschap van het Verdronken Land van Saeftinghe. De oppervlakte van 230 hectare stroomt tweemaal per dag onder met het zilte water van de Schelde. Zwemmen kunnen de koeien dan ook als de beste. Ze  leggen ook dagelijks in alle vrijheid kilometerslange afstanden af in het natuurgebied en doen zich tegoed aan de zilte planten. Daardoor smaakt hun vlees lichtjes gezouten (pré-salé).

Sinds 2014 verkopen Geert en Kris het vlees zelf op hun eigen boerderij. Via de korte keten willen ze particulieren de allerbeste kwaliteit aanbieden, op een duurzame manier én aan een eerlijke prijs.