Duroc De Kempen

Duroc de Kempen

Ann en Frank

Ravels
Varkensteelt
Afzetmogelijkheden voor vlees van diverse varkensrassen bij slagers en restaurants | Antwerpse ondernemers om samen een lokaal verhaal te vertellen | Een sterk, groot netwerk | Opportuniteiten voor sales en marketing

Hoewel Ann en Frank beiden afkomstig zijn uit een landbouwfamilie, startten ze hun carrière buiten de sector. Na enkele jaren gaf vooral Frank aan dat hij terug wou gaan “boeren”. Daarop kocht het koppel een varkensboerderij en schoolden ze zich bij. Ondertussen runnen ze al 20 jaar hun boerderij in Ravels en hebben ze naast hun biggen en vleesvarkens nog zo’n 550 zeugen. Binnenkort komen daar varkens bij van een aantal andere (zeldzame) rassen.

Van meet af aan werken Ann en Frank nauw samen met vleesverwerkers en restauranthouders in de regio. Hierop willen ze blijven inzetten, maar ze willen ook positieve verhalen naar buiten brengen, bijvoorbeeld over de renovatiewerken op hun boerderij. In een nieuwe stal willen ze varkens van diverse rassen de mogelijkheid geven om rond te scharrelen in het vlas en zo natuurlijker te leven. Met een glazen wand, informatieve illustraties, een keuken en polyvalente zaal zullen ze bovendien ook in staat zijn om klanten en bezoekers te ontvangen en mee te nemen in hun dagdagelijkse leven als varkenshouders.