Geitenboerderij Eikenhof

Peter en Monique

Lokeren
Veeteelt (geiten), kaasmakerij

Nieuwe afzetmogelijkheden in Stad Antwerpen | Logistieke samenwerkingen met boeren uit het Waasland | Opportuniteiten op vlak van sales en communicatie

Al in 1985 startten Peter en Monique met hun geitenboerderij. Momenteel telt hun bedrijf 100 melkgeiten die dagelijks zorgen voor verse melk. Die geitenmelk wordt door Peter en Monique in hun eigen kaasmakerij verwerkt tot lokale heerlijkheden. Maar je vindt niet alleen kaas in hun gamma. Ook hun geitenyoghurt en -ijs zijn echte delicatessen. Vooral voor mensen met een koemelkallergie is dat een troef!

Maar het Eikenhof is nog veel meer dan gewoon een geitenboerderij. Monique en Peter zetten bewust in op verkoop via de korte keten en landbouweducatie. Daarnaast runnen ze hun bedrijf zo ecologisch mogelijk: hun geiten krijgen lokaal hooi van het natuurgebied “De Buylaers”, ze zetten in op biodiversiteit door het aanplanten van fruitbomen, ze doen aan duurzaam bodembeheer en ze lieten zonnepanelen installeren. Tot slot… stellen ze hun erf ook nog eens open voor mensen met een beperking (zorg- en woonzorg).