Heiendhoeve

Peter en Robbe

Loenhout
Varkensvlees
Antwerpse afzetmogelijkheden voor varkensvlees

De Heiendhoeve zag 4 generaties geleden zijn geboortelicht toen overgrootvader Jaak Vermeiren startte met een eigen varkenshouderij. Hij werd opgevolgd door zijn jongste zoon René Vermeiren, die het bedrijf doorgaf aan Peter en zijn zoon Robbe.  Het geheim? De combinatie van ervaring en focus op het Belgische landras, met aandacht voor genetica, dierenwelzijn en milieu. Het maakt van de Heiendhoeve een vooruitstrevende varkenshouderij die al jarenlang op een gezonde, efficiënte en diervriendelijke manier varkensvlees produceert.

De huidige stallen werden bovendien volledig opgebouwd volgens het APF-principe, waardoor het gebruik van vaccins en medicatie tot een minimum herleid kan worden. Bovendien hebben de varkens op de Heiendhoeve heel wat vrije ruimte, lopen ze samen in losse groepjes bij elkaar en kunnen zeugen vrij bewegen en interageren met hun biggen.

Het resultaat? Smaakvol en kwalitatief varkensvlees dat de familie aanbied via hun webshop: koteletten, varkenslapjes, satés, … alles is mogelijk. Bovendien vulde de familie hun aanbod aan met rundsvlees, kippenvlees, bereide vleeswaren en groenteschotels.