Moesland

Koen

Zwijndrecht
Biologische groenten
Antwerpse afzetmogelijkheden voor lokale, seizoensgebonden en agro-ecologische groenten

De velden van Moesland vind je in Zwijndrecht, meer bepaald in het boerengehucht De Smoutpot. Met zijn groentebedrijf voorziet Koen lekkere verse groenten voor mensen die graag lokaal, vers, ecologisch en fair trade willen eten.

Koen is ervan overtuigd dat de toekomst van de landbouw niet alleen biologisch moet zijn, maar ook ecologisch. Hij wil bewijzen dat je als boer echt wel een correcte boterham kan verdienen, ook al is dat niet evident. Dit doet hij door zijn producten te verkopen aan eerlijke prijzen, lokaal en rechtstreeks aan de klant. Door met een bijzonder korte keten te werken, zijn de oogst en leveringen van Moesland slechts een paar uren en enkele kilometers van elkaar verwijderd. Koen wil dan ook graag in contact komen met winkels waarvoor hij een aanbod op maakt om de lokale, seizoensgebonden en agro-ecologische producten van Moesland voor hen te voorzien.

Bewoners in de omstreken van Zwijndrecht kunnen zich abonneren op een wekelijks pakket seizoensgebonden en biologisch geteelde groenten. Elke dinsdag brengt Koen de pakketten naar 6 verschillende afhaalpunten, waar de abonnees ze dan kunnen oppikken. Op deze manier kunnen de lokale bewoners zonder zorgen gecontroleerde groenten eten uit hun eigen dorp. En deze groenten komen van heel dichtbij.. Je kan namelijk de kathedraal van Antwerpen zien vanuit de velden van Moesland. Een mooi staaltje van stadslandbouw!