Notelteirs Pomdamoor

Kurt

Broechem
Natuurlijke sappen
Antwerpse afzetmogelijkheden voor natuurlijke sappen.

De familie Notelteirs teelt al generaties lang op een eerlijke manier fruit. Ze zijn gevestigd in het kleine dorpje Broechem, dat ooit geroemd was om zijn veiling en het fruit dat er werd verhandeld. Ondanks dat de veiling verdwenen is, bleven de fruittelers trouw op post.

Met trots teelt Kurt heerlijk handfruit, waaruit het gamma bestaat uit kersen, appels, peren, komkommers, vollegrondtomaten, courgettes, pompoenen, kerstomaatjes, verse vijgen en nog zoveel meer. Daarnaast verkopen ze ook vruchten aan milde prijzen die niet het perfecte uiterlijk hebben zoals  soepkomkommers, mini’s en maxi’s, appelmoesappels en inmaakperen.

Sinds 2013 verwerkt de familie hun fruit ambachtelijk tot heerlijke sappen. Het fruitsap is in verschillende variëteiten beschikbaar: appel, peer, gember, rode biet, citroen, kurkuma,…  Daarnaast bereiden ze ook nog stropen, zoals hun bekende pannenkoekensiroop gemaakt van eigen geteelde peren.

Als je genoten hebt van een prachtige wandeling of fietstocht in de omgeving, kan je stoppen bij ‘Stalleke, ene winkeltje waar je alle producten kan kopen die de familie teelt. Deze zelfbedieningsshop is alle dagen open van 9u ’s morgens tot ongeveer 22u30 ’s avonds. En ondertussen kan de familie doen waar ze goed in zijn: ambachtelijk werk uitvoeren in hun boomgaard.