Oud Conynsbergh
Marc Vanel (Vanhellemont)

Oud Conynsbergh

Kris Van de Sompel

Boechout
Wijnteelt
Versterkte aanwezigheid op de Antwerpse markt | Lokale landbouwproducten om aan te bieden tijdens degustaties | Een sterk, groot netwerk van ondernemers in de stad | Samenwerking met boeren uit de regio om kennis uit te wisselen en de beleving van de landbouw in de streek op de kaart te zetten

Wist je dat in het 16de-eeuwse Boechout al wijnranken te vinden waren? De streek leent zich immers uitermate goed voor de productie van frisse, Vlaamse landwijnen. Dat beseften 8 Boechoutse vrienden maar al te goed toen ze de handen in elkaar sloegen om Wijndomein Oud Conynsbergh op te richten. Ondertussen beslaan hun 5 wijngaarden samen al meer dan 8 hectare. Elk perceel werd zorgvuldig geselecteerd. Want een succesvolle wijnrank, die groeit niet zomaar op elke akker. Oriëntatie, hellingsgraad, waterhuishouding, bodemkwaliteit, … wijnbouwers streven steeds naar een delicaat evenwicht om de ideale druif te kunnen telen. Bovendien weert het team van Oud Conynsbergh alle herbiciden en insecticiden, dat zorgt voor optimale bodemcondities. De Boechoutse telers bieden momenteel heel wat wijnen aan die ze via hun eigen webshop verkopen: de Auxerrois, Gamay, Pinot Noir en Blanc de Noirs van Oud Conynsbergh. Daarnaast zetten ze met plezier de deuren open voor rondleidingen en degustaties.

Sinds mei 2020 staat Kris Van de Sompel aan het hoofd van het wijndomein. Hij helpt de oprichters om verder te professionaliseren, het assortiment uit te breiden en sterker in te zetten op wijntoerisme op het domein.